Deeltijdse musicalopleiding

Onze musicalopleiding is opgedeeld in verschillende groepen, aan de hand van ervaring en leeftijd.

 • De instapklas: Elke nieuwe leerling bij Musicalia start in de instapklas, gedurende een volledig schooljaar. Daarin worden stap voor stap alle beginselen van het vak musical aangeleerd. Op die manier hebben de leerlingen alle tijd om zich rustig in te werken om nadien deel te nemen aan de reguliere musicallessen. De instapklas is het volledige jaar toegankelijk. Indien een leerling in de helft van het jaar of nog later instapt, zal deze het schooljaar nadien ook nog een deel in de instapklas les volgen vooraleer hij/zij kan doorstromen. De instapklas neemt nog geen deel aan de openbare projecten van Musicalia. Zij treden wel mee op tijdens onze Muzikale Avond en krijgen op het einde van het jaar een toonmoment.

  De instapklas wordt opgesplitst volgens leeftijd:
  Instapklas Kids: Lagere school
  Instapklas Teens: Middelbaar
  Instapklas Volwassenen: 18+ (!! slechts 1 semester !!)

 • De productieklassen: Musical bestaat uit 3 disciplines: zang, dans en drama. Deze worden afzonderlijk behandeld door drie verschillende professionele docenten, allemaal afgestudeerd aan een erkend conservatorium. In deze lessen wordt er telkens naar een project toe gewerkt.

  De Productieklassen worden opgesplitst volgens leeftijd:
  Kids: Tweede leerjaar – Vierde leerjaar
  Kids Gevorderden: Vijfde leerjaar – Zesde leerjaar
  Juniors: Eerste middelbaar – Tweede middelbaar
  Teens: Derde middelbaar – Vierde middelbaar
  Teens Gevorderden: Vijfde middelbaar – Zesde middelbaar
  Adolescenten: Hogeschool en Universiteitsstudenten

Prijs?

Op aanvraag, ontvang onze uitgebreide infobrochure door ons een mail te sturen.

Uurrooster

Maandag

Volwassenen

 

 • 19u Zang volwassenen
 • 20u Dans volwassenen
 • 21u Spel volwassenen

Woensdag

Instap

 • 13u15-14u15: Dans instapklas Kids
 • 14u25 – 15u25: Zang instapklas Kids
 • 15u35 – 16u35: Dans instapklas Teens
 • 16u45 – 17u45: Zang instapklas Teens
 • 19u-20u: Dans instapklas Volwassenen
 • 20u10-21u10: Zang instapklas Volwassenen

Zaterdag

Instap

 

 • 9u-10u Dans instapklas kids
 • 10u10-11u10 Zang instapklas kids

Kids

 • 9u-10u Zang musical kids / Dans musical kids gevorderden / Spel juniors
 • 10u10-11u10 Dans musical kids / Spel musical kids gevorderden / Zang juniors
 • 11u20-12u20 Spel musical kids / Zang musical kids gevorderden / Dans juniors

Teens

 • 13u-14u Zang musical teens / Dans musical teens gevorderden
 • 14u10-15u10 Dans musical teens / Zang musical teens gevorderden
 • 15u20-16u20 Project musical teens + musical teens gevorderden

Docenten

Geoffrey Debondt

Opleidingshoofd

Geoffrey studeerde af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel met als keuzevak spel in de klas van Paula Bangels. Hij behaalde het eindattest hogere graad muziek (instrument: piano) en woord aan de Gemeentelijke Academie van Sint-Agatha-Berchem en genoot een vooropleiding bijzondere muzikale vorming aan de kunsthumaniora van Brussel waar hij intussen zelf docent is. Geoffrey kreeg les van grote namen als Lulu Aertgeerts, Anne Mie Gils, Luk De Koninck, David Cantens en Ronnie Commissaris. Hij volgde masterclasses bij Wim Van Den Driessche, Martin Michel, Martino Muller en Jo De Poorter. Geoffrey liep stage bij Musical van Vlaanderen in het ensemble van Stany Crets’ Assepoester, Het tamelijk ware verhaal en bij Loge 10 Theaterproducties waar hij de rol van Pietro vertolkte in de muzikale komedie “Ons kent ons”. Op school was hij te zien als Isaac in “The Hired Man” van David Verbeeck en als Mercutio in een bewerking van van “Romeo & Julia” door Jeroen Maes. Verder vertolkte Geoffrey de rol van Aaron Schultz in de musical “Legally Blonde” en was hij understudy voor de rol van graaf Von Fersen en Balthazar de Merode in de historische spektakelmusical “Marie Antoinette”. Voor Walpurgis speelde hij de rol van Albert in “Smash him & Bash him” en hij verleende zijn medewerking als danser aan de eerste Vlaamse musical film “Brabançonne”. Vorig seizoen was hij ook nog te zien als ensemble/swing, understudy d’Oncre en tweede understudy Tickens in Disney’s “Beauty & The Beast”. Geoffrey volgde zangles bij Peter De Smet, Pascale De Turck, David Davidse en Edward Hoepelman. Hij werkt als freelance regisseur voor grote bedrijven als Plopsa, Eyeworks, Woestijnvis, Production Pirates, ... en creëerde samen met zijn jaargenoten het muziektheater “Muurvast”. Daarnaast was Geoffrey ook zelf op televisie te zien in verschillende (gast)rollen en regisseerde hij reeds tal van (amateur)musicals en concerten in binnen- en buitenland. In 2013 richtte hij zijn levenswerk ‘Musicalia’ op, een deeltijdse opleiding musical voor kinderen, tieners en volwassenen in de gemeente Asse waar hij ook artistiek leider van is. Geoffrey is daarnaast zanger bij de bekende Nederlandse a capella groep “The Jukebox Boys” en leidt de backing vocals voor niemand minder dan Helmut Lotti. Onlangs was zijn werk als kindercoach van de feel-goodreeks “Zie mij graag” nog te zien op Eén en momenteel toert zijn voorstelling “Het mooie dagenboek van Mary Boduin, tekstschrijfster van Anne Christie” door de Vlaamse theaters.

Birte Adriaensen

Productieleiding, assistent-regisseur & spelcoaching

Na een opleiding als opvoedster/begeleidster studeerde Birte Adriaensen Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hier kreeg ze les van o.a. David Verbeeck, Paula Bangels, Lulu Aertgeerts, David Cantens, Anne Mie Gils en Bruno Van Heystraeten.

Net na het afstuderen had ze de rol van Anne Treves te pakken in The Elephant Man (Loge10 Theaterproducties), aan de zijde van o.a. Peter Van De Velde en Aron Wade. Nadien was ze te zien in de figurenshow van Plopsaland De Panne als Liesl en verzorgde ze de backingvocals van Helmut Lotti op zijn Comebacktour in Duitsland. Birte is ook actief als regisseur. Na enkele co-regie projecten, zette zij in december 2017 haar eerste soloregie 'Legally Blonde' bij Wysiwyg op het podium. In het najaar van 2018 staat 'Fame' op het programma.

In maart 2018 speelde Birte de rol van Eva Broex in de theaterproductie 'Duivelsengel', bij Mémoire Perdue in Antwerpen.

Bij Musicalia is Birte begonnen als lesgever. Nadien speelde ze 2 jaar geleden mee in Footloose de musical als Vi Moore, naast de zijde van Mark Tijsmans. Nadien regisseerde ze er samen met Geoffrey Debondt de musical Domino. Sinds 2017 neemt Birte de productieleiding voor haar rekening.

Laure Campion

Docent zang

Laure begon op negenjarige leeftijd met pianostudies aan de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem bij Chris Ceuppens en vervolgens bij Peter Vanhove. In 2006 werd ze laureate van de pianowedstrijd Cantabile en laureaatfinaliste van het concours André-Charlier te Charleroi in datzelfde jaar. Ze vervolgde haar studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Jan Michiels, waar ze in 2012 haar masterdiploma behaalde. Ze volgde al verschillende masterclasses bij o.a. Katia Veekmans, Adrian Brendel en Ciro Longo Bardi. De voorbije jaren maakte Laure deel uit van het orkest van de musicals “Dans der Vampieren”, “Oliver”, “Spamalot”, “De Blauwe vogel”, “Annie”, “Time-out”, “Beauty and the beast”, “Tom Sawyer”, “The Wizard of Oz”, “Evita”, “Oliver” (De Toverlantaarn), “Domino”, “Jekyll & Hyde”, “Goodbye Norma Jeane”…

Op twaalfjarige leeftijd begon Laure te zingen in het koor Scaldis Cantat en volgde ze een musicalopleiding bij Studio 100. Later volgde ze zanglessen aan de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem bij Ian Degen. In 2009 zette ze haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Lena Lootens, waar ze in 2014 haar masterdiploma behaalde. Ze volgde verscheidene masterclasses bij Ubaldo Fabri, Gabrielle Philiponet, Benoît de Leersnyder en Daniel Ottevaere. Ze stond op de planken in tal van musicals zoals “Pinokkio”, “Kuifje en de Zonnetempel”, “Suske en Wiske: de spokenjagers”, “Raisonnez”, “Het Geslacht Borgia”… Samen met de pianiste Goedele Taveirne en klarinettiste Sabine Schmitz vormt ze het Trio Innocence en verzorgde zo tal van concerten in België en Nederland. In 2016 kroop ze in de rol van Marzellina in de sprookjesopera Fidelio van Walpurgis en ging ze verder op tournée met “Het Geslacht Borgia” van NUNC.

Olivier Bracke

Docent spel

Olivier volgde een vooropleiding Musical aan de Kunsthumaniora in Antwerpen, waarna hij naar de Fontys Hogeschool voor de Kunsten trok om er Musicaltheater te gaan studeren. In 2014 studeerde hij daar ook af. Hij was te zien in de musicals 14-18 (ensemble en swing) en De Frutsels (Meneer Frutsel). Afgelopen kerstvakantie was hij deel van het ensemble en understudy van Slijmbol en Slijmbal in de musical The Little Mermaid. Olivier had gastrollen in verschillende Vlaamse series zoals De Ridder, Prinsessia, Familie, De Regel van 3S en Zonen van Van As. Daarnaast doet hij ook stemmenwerk voor de animatiereeks Transformers: Monsters in Disguise (Steeljaw). Sinds de productie Daens is Olivier vaste assistent regisseur bij Musicalia. Daarnaast volgt hij nu ook nog een opleiding Communicatiemanagement.

Ellen Lenaghan

Docent dans teens

Ellen startte haar danscarrière op 5-jarige leeftijd bij dansschool DASA. Toen ze 12 jaar was, werd ze toegelaten tot het showteam. Ze danste op tal van evenementen en shows zowel binnen als buitenland (De wereld van K3, VTM zomertour, voorprogramma Mulan te Disneyland Parijs). Ze behaalde een Dance Instructor Diploma bij Aalo en spitste zich toe op het choreograferen van eigen nummers en dansles geven binnen de dansschool. Ze volgde vele workshops in binnen- en buitenland (Kamata, Dance Academy Tour Turkije, Kreta, Nederland, Frankrijk, Los Angeles). Bij tal van artiesten was Ellen achtergronddanseres (Jo Vally, Eddy Wally, Kira, Ellen Dufour). Ze werkte mee als danseres en assistent- coach bij de dansshow “Shut Up and Dance” in 2011 te Wemmel. Sinds enkele jaren is Ellen vakverantwoordelijke Dans bij Musicalia, choreografe van “Alice in wonderland”, “Footloose” en de “Grease Summernights”. Ellen volgde een opleiding Kleuteronderwijs en behaalde haar bachelor diploma in 2006.

Arne Schögler

Docent dans kids

Arne kreeg de dansmicrobe te pakken bij Danscenter Clapaja in Sint-Niklaas, waar hij nog steeds regelmatig danslessen volgt. Hij studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen waar hij ook danservaring opdeed bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in ‘Onegin’ en ‘Sleeping Beauty’ als lid van het Corps de Ballet. Daarna haalde hij zijn Bachelor in de Hedendaagse Dans en Choreografie op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij ook zijn Specifieke Lerarenopleiding Dans afwerkte.

Arne gaf voor een korte periode les, Hedendaagse Dans en Improvisatie, aan de oudste leerlingen van het MuDa in Gent. Hij doceert Jazzdans en Klassiek Ballet aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Harelbeke en geeft Musical- en Jazzlessen bij Ballet Attitude in Kruishoutem. Verder wordt hij regelmatig gevraagd als gastdocent bij verschillende dansscholen en op verschillende dansstages. Naast lesgeven houdt Arne zich voornamelijk bezig met zijn eigen musicalvereniging Karthago, waar hij de regie, choreografie en vertaling van de musicalproducties voor zijn rekening neemt. Zo had hij de touwtjes in handen van het musicalconcert ‘Lift in concert’ en de musicals ‘Next To Normal’ en ‘Spring Awakening’. In april 2018 ging zijn bewerking van ‘In The Heights’ in première in Oosterzele. Ook het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas deed beroep op Arne’s vertaalkunsten voor hun productie ‘Curtains’. Bij Musicalia geeft Arne dansles aan de Kids en de Kids Gevorderden.

Yani Ausloos

Docent instapklas

Yani Ausloos werd geboren op 21 juli 1993. Al van jongs af aan was ze niet meer weg te slaan van het podium. Ze startte met balletlessen toen ze amper vijf jaar oud was. Dit hield ze vol tot ze besliste om op haar zestiende woordkunst-drama te gaan studeren aan het Secundair Kunstinstituut van Gent. In 2011-2012 volgde ze nog een jaar bijzondere muzische vorming – musical aan de Kunsthumaniora van Brussel. Dit moest haar klaarstomen voor de toelatingsproeven voor de opleiding Bachelor in Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Met succes slaagde ze voor de proeven en zo begon ze aan vier stevige en intensieve jaren vol spel-, dans-, en zanglessen. Tijdens deze opleiding vertolkte ze enkele rollen zoals Sally in de musical The Hired Man (2014) o.l.v. David Verbeeck, Beth in de musical Merrily we Roll Along (2015) o.l.v. Lulu Aertgeerts en Nancy in het theaterstuk The Elephant Man (2016) o.l.v. Bruno Van Heystraeten (Loge10 theaterproducties). Met de laatstgenoemde ging ze in het najaar van 2016 ook op tournee doorheen Vlaanderen. In april en juni 2016 was ze ook te zien in de feel-good musical Footloose o.l.v. Geoffrey Debondt. Hierbij vertolkte ze de vrouwelijke hoofdrol Ariel. Sinds september 2016 geeft Yani les aan de instapklassen bij Musicalia. Naast dit alles verzorgen Yani en haar vriend samen vieringen en recepties met akoestische muziek (zang en gitaar). Door de komst van haar eerste kindje in juni 2017 was het even stil op het podium, maar nu is Yani weer helemaal klaar om zich te storten op een leven vol dans- zang- en spelplezier.

David Bracke

Repetent

David Bracke startte zijn piano studies toen hij 15 jaar was bij Koen Vanderreydt. Ondertussen maakte hij met zijn vrienden Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Jef Hoogmartens de cabaretvoorstelling Ge4endeeld (2002-2003). Op 17-jarige leeftijd begon hij te studeren aan het conservatorium van Antwerpen. Daar studeerde hij twee jaar piano bij Eliane Rodrigues en kamermuziek bij Robert Groslot. Vervolgens studeerde hij aan het conservatorium van Gent piano bij Vitaly Samoshko. In 2010 behaalde hij zijn master-diploma met grootste onderscheiding voor piano en kamermuziek, en met grote onderscheiding voor improvisatie en begeleiding. Sinds hij afstudeerde begeleidde hij verschillende operettes waaronder ‘Der Bettelstudent’ van Karl Millöcker (2012) en ‘Die Lustige Witwe’ van Franz Lehár (2013) en speelde hij ook principal keyboard in ‘Le Magicien d’Oz’ van Andrew Lloyd Webber in Le Palais des Congrès en Vorst Nationaal (2014-2015). Ter promotie van de André Hazes-film 'Bloed, Zweet & Tranen' trad hij live op in Reyers laat met Martijn Fisher (2015). Hij speelde ‘West Side story’ op Odegand o.l.v. Ivan Meylemans (2015) en begeleidde verschillende promotieclips waaronder ‘Footloose’ met Mark Tijsmans (2016), ‘Albert I’ met Lucas Van Den Eynde en Barbara Dex (2016) en ‘Laag over laag’ bij ‘De Madammen’ met Joke van Robbroeck (2017). Het voorbije jaar maakte hij deel uit van ‘The Golden Symphonic Orchestra’ in de Comeback Tour van Helmut Lotti (2017-2018). Momenteel is hij verbonden als balletbegeleider aan het Muda te Evergem.

Thomas Vanhauwaert

Arrangeur

Thomas Vanhauwaert studeerde jazzpiano aan het Lemmensinstituut te Leuven en muziekproductie aan het Conservatorium van Gent. Hij is vooral actief als pianist, orkestleider, componist en arrangeur.

Thomas werkte onder andere mee aan ‘Pauline en Paulette’, ‘Lelies’, ‘De Rozenoorlog’ (Judas Theaterproducties), ‘Dans der Vampieren’, ‘Spamalot’, ‘De Producers’, ‘Ben X’ (Musical van Vlaanderen), ‘Shrek de musical’ (Albert Verlinde Entertainment), ‘Daens’, ‘Footloose’ (Musicalia), ‘Nonsens’ (Event-Team), ‘The Story of my Life’, ‘Volmaakt’ (So What? Productions), ‘Peter Pan: A Musical Adventure’, ‘Little Shop of Horrors’, ‘Beauty and the Beast’ (KotéKoer), ‘Oliver!’, ‘3 Musketiers’ (De Toverlantaarn), ‘Peter Pan’, ‘De Blauwe Vogel’, ‘De avonturen van Tom Sawyer’ (Starlight Musical Productions).

Hij componeerde en arrangeerde muziek voor verschillende theatervoorstellingen, musicals, showprojecten en kortfilms. Thomas leverde arrangementen voor de musicals ‘Peter Pan’, ‘De Blauwe Vogel’, ‘De avonturen van Tom Sawyer’ (Starlight Musical Productions), ‘Carlotta’, ‘Time Out’, ‘Edith & Simone’ (De Gulden Toren), ‘Blauwbaard’ (Teweka) en ‘Muerto!’ (Uitgezonderd. Theater!/Judas TheaterProducties).

Thomas is stichtend lid van het fusioncollectief ‘Skordatura Punkjazz Ensemble’, dat in 2016 hun tweede album uitbracht. Hij trekt ook langs Vlaamse culturele centra met het nostalgisch retroproject ‘De Tijd van Toen’. Daarnaast speelt hij piano in de poëzieband ‘Ten Adem’ en de rock’n’rollformatie ‘Lucille and the Sideburns’. Verder is Thomas een veelgevraagd sessiemuzikant. Zo stond hij al op het podium met Marijn De Valck, Jo Lemaire, Marc
Meersman, Ann Van den Broeck, Nathalie Weiss, Sandra Kim, Andrei Lugovski, Jan De Wilde, Kris De Bruyne…

Kirsten De Smet

Docent dans zomerstages

Kirsten De Smet studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en behaalde haar bachelor diploma en het diploma van de specifieke lerarenopleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze kreeg les van binnen- en buitenlandse docenten zoals: Dansers Eastman (compagnie Sidi larbi Cherkaoui), Damien Jalet, Helder Seabra, Michèl Swennen, Natalie Gordon, Stefan Baier, Cruz De Mata, Agostina D' Alessandro, Chris de Feyter, Michèle Swennen, Filip Van Huffel, Julie Anne Stanzak (Tanztheater Wuppertal of Pina Bausch), Sherley Essenboom (Jiri Kylian) , Douglas Becker (Forsythe), Geneviève van Quaquebeke (Koninklijk Ballet van Vlaanderen)

Ze danste al reeds in choreografieën van o.a: Sidi larbi Cherkaoui, Min Hee Bervoets, Laurent Flament, Isabelle Beernaert, Geneviève Van Quaquebeke, Sagi Gross ...

Als gastdocent was zij al reeds werkzaam in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, De Kunsthumaniora Antwerpen, international Balletschool of Brussels en Jeugd en dans.

Kirsten geeft al jaren les in klassieke en hedendaagse dans aan amateur dansers, pre-professioneel en professioneel studenten/dansers en brengt ook eigen werk als choreograaf. Zij is momenteel werkzaam in dansstudio Arabesque, academie Bornem en de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Sinds september 2017 is zij verbonden aan dansstudio Ijvi Hagelstein als docent klassieke dans.