Directie

Geoffrey Debondt

Opleidingshoofd

Geoffrey studeerde af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel met als keuzevak spel in de klas van Paula Bangels. Hij genoot tevens een vooropleiding bijzondere muzikale vorming aan de kunsthumaniora van Brussel waaraan hij intussen zelf als regisseur en docent zang aan de woordafdeling verbonden is. Sinds dit schooljaar is hij ook docent zang aan de Young Artist Academy van dansstudio Ijvi Hagelstein (Studio 100).
Op school was hij te zien als Isaac in “The Hired Man” van David Verbeeck en als Mercutio in een bewerking van “Romeo & Julia” door Jeroen Maes met muziek van Adèle. Verder vertolkte Geoffrey er de rol van Aaron Schultz in de musical “Legally Blonde” en in een samenwerking met Walpurgis speelde hij de rol van Albert in “Smash him & Bash him”.
Geoffrey liep vervolgens stage bij Musical van Vlaanderen in het ensemble van Stany Crets’ “Assepoester, Het tamelijk ware verhaal” en bij Loge 10 Theaterproducties waar hij de rol van Pietro vertolkte in de muzikale komedie “Ons kent ons”. Kort daarna werd hij aangenomen bij Historalia/Luc Stevens Producties als understudy voor de rol van graaf Von Fersen en Balthazar de Merode in de historische spektakelmusical “Marie Antoinette”.
Verder was hij te zien als ensemble/swing, understudy d’Oncre en tweede understudy Tickens in Disney’s “Beauty & The Beast” en als Cockney in de Franstalige versie van
“My Fair Lady” bij Bruxellons! Na enkele eerdere gastrollen op televisie maakte ook het grote publiek in de zomer van 2018 kennis met Geoffrey als Steve in de VTM Familie Webisodes “Tour de Zjef” en herkent de jeugd hem intussen als Jens in “De Vijver”. Zijn stem was te bewonderen in de Vlaamse versie van “Toy Story 4” en hij danste mee in de eerste Vlaamse musicalfilm “Brabançonne”.
Hij is voornamelijk actief als freelance regisseur voor grote bedrijven als Studio 100 NV/Plopsa, Eyeworks, Woestijnvis, ... en creëerde samen met zijn jaargenoten het muziektheater “Muurvast”. Geoffrey regisseerde reeds tal van (amateur)musicals en concerten in binnen- en buitenland. Zo was hij ook kindercoach voor de feel-goodreeks “Zie mij graag” op Eén en zijn regiedebuut “Het mooie dagenboek van Mary Boduin, tekstschrijfster van Anne Christie” toert momenteel nog steeds door de Vlaamse theaters. Geoffrey is ook nog zanger bij de bekende Nederlandse a capella groep “The Jukebox Boys” en leidt de backing vocals voor niemand minder dan Helmut Lotti waarmee hij de afgelopen seizoenen zowat heel Europa rondtourde en zelfs in Zuid-Afrika optrad. Hij was ook reeds backing vocal voor K3, Willy Sommers, Christophe & Lindsay De Bolle, “The Voice van Vlaanderen Senior”, Semino Rossi (AT), Edsilia Rombley (NL) en Celien & Margriet Hermans.

Anne-Sophie Schoonjans

Productieleiding

Anne-Sophie studeerde geschiedenis en kunstwetenschappen aan de universiteit van Gent toen ze in 2017 de overstap maakte naar de lerarenopleiding van Odisee. In 2020 behaalde ze haar diploma als leerkracht secundair onderwijs, geschiedenis en kunstvakken. Anne-Sophie was één van de eerste leerlingen die een opleiding bij Musicalia genoot. Haar passie voor acteren, muziek en dans heeft ervoor gezorgd dat ze bij Musicalia een rol vertolkte bij verschillende projecten: ‘Annie’, ‘Ganesha’, ‘Domino’, ‘Pinokkio’ en ‘Spring Awakening’. Vorig jaar maakte ze samen met 3 andere dames de voorstelling ‘Onvrouw’. Muziektheater geregisseerd door Birte Adriaensen en met de muziek van Els de schepper. In totaal was Anne-Sophie 10 jaar lang lid van de vereniging. Nu leidt ze de productie in goede banen.

Joren Houtevels

Productie-assistent

Joren studeerde af aan de lerarenopleiding lager onderwijs van UCLeuvenLimburg, doorheen de dag staat hij in zijn klas. Na de schooluren is hij zelf lid van Musicalia binnen de volwassen groep. Daarnaast leidt hij ook producties in goede banen zoals ‘het grote parkgeheim - Adventure Valley Durbuy’, een parkshow die hij tevens ook schreef. Als auteur van het kinderboek Raffa kwam hij de artistieke wereld binnen, een boek dat enorm succesvol aan het worden is in binnen- en buitenland. Joren vond zijn passie zeer snel binnen Musicalia, daarom neemt hij de rol van productie-assistent op hem!

Docenten

Floris Devooght

Regisseur (lagere school en tieners)

Floris behaalde zijn Bachelor in Musicaltheater en Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Als tiener speelde hij piano en volgde danslessen bij Balletschool Raymonda o.l.v. Wendy Demeyere. Tijdens zijn opleiding maakte hij zijn professioneel debuut in de spektakelmusical '14-18'. Daarna was hij te zien in 'Marie-Antoinette', 'Lelies', 'Evita', 'Chaplin', ‘Rocky Horror Show', 'Sunset Boulevard', 'Scrooge', 'Monty Python’s Spamalot', ‘Sweeney Todd’ en 'La Cage aux Folles'. Verder is hij stemacteur, speelde een aantal gastrollen op TV, is backing vocal bij Helmut Lotti en zanger bij ‘The Diamonds’. Floris is
regie-assistent bij 'MAMMA MIA!' en met 'Robin Hood & ik' maakte hij zijn debuut als regisseur.

Janis Van Dorsselaer

Vocal coach (lagere school en tieners)

Janis zette haar eerste stapjes in de musicalwereld op 8-jarige leeftijd.
Als kind speelde ze mee in verschillende amateur musicals. Wanneer ze
besluit van haar hobby haar beroep te maken gaat ze naar de Kunsthumaniora
in Antwerpen en wordt ze in 2013 toegelaten tot het Fontys conservatorium,
richting Muziektheater, in Tilburg en krijgt ze zanglessen bij Edward
Hoepelman.

In 2017, In haar laatste opleidingsjaar wordt ze aangenomen als ensemble
voor de musical ‘Beauty and the Beast’ van Marmelade (België). Een paar
maanden later vertrekt ze, met haar diploma op zak, richting Duitsland om
daar te in de musical ‘Tanz der Vampire’ van Stage Entertainment te spelen.
Daar is ze drie jaar lang deel van het ensemble (later ook Swing) en
understudy voor twee rollen: Magda en Rebecca.

Terug van Duitsland meteen door naar Nederland en dit voor 2 musicals:

In 2021/2022 was ze te zien in de musical COME FROM AWAY waar ze stand-by
stond voor de rollen van Beverley Bass, Janice Mosher en Bonnie Harris.
Alsook was ze deel van de cast van DIANA EN ZONEN als swing en Cover Daisi.

In de zomer van 2022 was ze te zien in de Franstalige versie van:
ELISABETH. Dit keer terug op Belgische bodem. Hier speelde ze de rol van
Esterhazy en Frau wolf.

Naast het podium is Janis ook vocalcoach voor professionele
musicalperformers en geeft ze les bij verschillende amateurgezelschappen.

Tijdens haar bachelor opleiding volgde ze de minor in educatie,

Daarna volgde verschillende cursussen zoals EVT (estill voice training) en
UVS (universal voice training)

Ook behaalde ze haar educatieve bachelor richting musical tijdens de
Coronaperiode.

Arne Schögler

Choreograaf (lagere school)

Arne kreeg de dansmicrobe te pakken bij Danscenter Clapaja in Sint-Niklaas, waar hij nog steeds regelmatig danslessen volgt. Hij studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen waar hij ook danservaring opdeed bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in ‘Onegin’ en ‘Sleeping Beauty’ als lid van het Corps de Ballet. Daarna haalde hij zijn Bachelor in de Hedendaagse Dans en Choreografie op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij ook zijn Specifieke Lerarenopleiding Dans afwerkte.

Arne gaf voor een korte periode les, Hedendaagse Dans en Improvisatie, aan de oudste leerlingen van het MuDa in Gent. Hij doceert Jazzdans en Klassiek Ballet aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Harelbeke en geeft Musical- en Jazzlessen bij Ballet Attitude in Kruishoutem. Verder wordt hij regelmatig gevraagd als gastdocent bij verschillende dansscholen en op verschillende dansstages. Naast lesgeven houdt Arne zich voornamelijk bezig met zijn eigen musicalvereniging Karthago, waar hij de regie, choreografie en vertaling van de musicalproducties voor zijn rekening neemt. Zo had hij de touwtjes in handen van het musicalconcert ‘Lift in concert’ en de musicals ‘Next To Normal’ en ‘Spring Awakening’. In april 2018 ging zijn bewerking van ‘In The Heights’ in première in Oosterzele. Ook het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas deed beroep op Arne’s vertaalkunsten voor hun productie ‘Curtains’. Bij Musicalia geeft Arne dansles aan de Kids en de Kids Gevorderden.

Kirsten De Smet

Choreograaf (tieners)

Kirsten studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en behaalde haar bachelordiploma en het diploma van de specifieke lerarenopleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Ze kreeg les van binnen- en buitenlandse docenten zoals: Dansers Eastman (compagnie Sidi larbi Cherkaoui), Damien Jalet, Helder Seabra, Michèl Swennen, Filip van Huffel, Natalie Gordon, Stefan Baier, Cruz De Mata, Agostina D' Alessandro, Chris de Feyter, Julie Anne Stanzak (Tanztheater Wuppertal of Pina Bausch), Sherley Essenboom (Jiri Kylian) , Douglas Becker (Forsythe), Geneviève van Quaquebeke (Koninklijk Ballet van Vlaanderen).
Ze danste in choreografieën van o.a.: Sidi Larbi Cherkaoui, Min Hee Bervoets, Laurent Flament, Isabelle Beernaert, Geneviève Van Quaquebeke,...
Als gastdocent was zij reeds werkzaam in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, De Kunsthumaniora Antwerpen, International Ballet School of Brussels en Jeugd & Dans.
Zo geeft ze al jaren les in klassieke en hedendaagse dans aan amateurdansers, pre-professionele en professionele dansers.
Kirsten richtte samen met Sarah Van Dessel in 2020 Studio Dansemble op en worden zo tevens de nieuwe danspartner van Studio 100. Deze veelzijdige dansstudio kent een recreatief en semi - professioneel luik. Uit deze selectiegroepen worden onderandere dansers gekozen voor het ``Samsonballet `` Naast de artistieke en zakelijke leiding is Kirsten ook verantwoordelijk voor de klassieke opleiding binnen de semi -professionele Young Artist opleiding DANS en fungeert ze als repetent van het Studio 100 repertoire.

Jolijn Antonissen

Regisseur (volwassenen)

Jolijn studeerde af als meester in dramatische kunsten aan het conservatorium van Brussel en ging daarna aan de slag als Lea in de Nederlandstalige première van ‘Beautiful Thing; bij o.a. Ensemble Leporello en De Zwarte Komedie en recent nog als Desdemona in Othello bij Theater De Toekomst. Ze speelt vaak voor kinderen met gezelschappen als Uitgezonderd! Theaterproducties, Kollektief D&A en Tweelicht & Zoon en zingt met Scala & Kolacny Brothers in binnen- en buitenland. Op televisie had ze gastrollen in o.m. Galaxy Park en De Kotmadam en spreekt ze ook vaak stemmen in. Ze maakt deel uit van het cabaretcollectief Les Quatre au Quai dat eigen voorstellingen maakt rond Franse chansons en met haar eigen gezelschap Weerwolf creëert ze voorstellingen op basis van kinderboeken. Wat musical betreft was Jolijn te zien in Meiskes & Jongens, Evita, Jekyll & Hyde, Sunset Boulevard, The Sound of Music, Cabaret (tournee in Wallonië, Frankrijk en Zwitserland), Blood Brothers, My Fair Lady en als Raksha in Le Livre de la Jungle in het Théâtre Royal du Parc in Brussel. Momenteel studeert ze naast haar professionele bezigheden theaterwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen en is ze als docent en regisseur verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Nele Kintaert

Vocal Coach (volwassenen)

Nele Kintaert (1995°) studeerde in juni 2017 af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Nadien vervolgde ze deze opleiding met een Educatieve Master Muziekpedagogie aan LUCA school of arts, campus Lemmens.
Op het podium was Nele al te zien als Beatrice en Tekla in de ‘Maya Show’ (Studio 100) en Barones/US Goede Fee in ‘Doornroosje’ (Deep Bridge). Sinds 2019 trekt ze naar scholen als Lotta in de mini-musicals ‘Lotta en de pestvogel’, ‘Lotta en de slodderkip’ en ‘Lotta’s Grote Instrumentenvoorstelling’. Ook speelt ze in ‘De Spiekpietjes’ en ‘Ik ben Rikki’. Voor de middelbare scholen speelt ze dan weer Anuna in de voorstelling ‘SOS Plastiek’.
Wanneer Nele niet op het podium staat, maakt ze geregeld en graag deel uit van het creatieve team. Zo was ze regieassistente bij de voorstellingen ‘STUK’, ‘Tijl Uilenspiegel en Filip II’, ‘Ware Vrienden’ en ‘Er was eens’. Ze werkte reeds als zangcoach bij Toneelgroep Tros, waar ze ook het showkoor Trostunes mee onder haar vleugels neemt. Sinds 2019 bewerkte en regisseerde Nele ook enkele jongerenmusicals zoals ‘Robin Hood’ en ‘Koning van Katoren’. Hier breit ze in oktober 2022 een vervolg aan met ‘De Kleine Prins’.
Deze projecten combineert ze graag met haar job als docent Zang aan LUCA School Of Arts en het geven van dans-, musical-, woord- , koor- en notenleerlessen. Nele hoopt in de toekomst ook naar buiten te kunnen komen met wat eigen muzikaal materiaal of een eigen voorstelling.

Laure Ven

Docent Instapklassen & Choreograaf (volwassenen)

Laure Ven haar passie voor het vak ontstond reeds op vroege leeftijd. Op haar 4 jaar startte ze al met ballet lessen bij dansstudio Arabesque te Deurne. Door de jaren heen heeft ze er onder meer les gehad van Frank De Peuter en Hilde Weber. Ze volgde er ook gedurende enkele jaren musicallessen olv. Anne Mie Gils. Na haar middelbare studies trok Laure naar de Kunsthumaniora van Antwerpen om er de vooropleiding Musical te volgen. Hier kreeg ze zangles van Pascal de Turck. In September 2016 startte Laure haar Professionele Bachelor opleiding Musical aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hier krijgt ze dagelijks les van gevestigde artiesten zoals Lulu Aertgeerts, Peter De Smet, Peter Kongs, Adam Solya, Inge Minten, Karel Deruwe en vele anderen. In september 2018 was Laure te zien in de herneming van Blood Brothers (InTeam). In de openbare schoolproductie Catch Me If You Can (regie: Bruno Van Heystraeten) die in december 2018 te zien was, maakte ze deel uit van het ensemble. In Maart 2019 speelde ze op school de rol van Camille in de gloednieuwe voorstelling “Zie Mij” (regie: Veerle Baetens en Cathy Vanderstappen). In Juni 2019 was ze in The Wild Party (regie: Sebastien De Smet) te zien als Madeleine True. In najaar 2019 liep ze stage in de Theatertour van Assepoester (Deep Bridge), The Christmas Show (Deep Bridge).
In 2020 was ze weer te zien als Backing Vocal in de speciale online Christmas Show van Deep Bridge . Ze begon eveneens aan de Verkorte educatieve bachelor Musical die ze in Juni 2021 afrondde.

Laure Campion

Muzikale Leiding

Laure begon op negenjarige leeftijd met pianostudies aan de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem bij Chris Ceuppens en vervolgens bij Peter Vanhove. In 2006 werd ze laureate van de pianowedstrijd Cantabile en laureaatfinaliste van het concours André-Charlier te Charleroi in datzelfde jaar. Ze vervolgde haar studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Jan Michiels, waar ze in 2012 haar masterdiploma behaalde. Ze volgde al verschillende masterclasses bij o.a. Katia Veekmans, Adrian Brendel en Ciro Longo Bardi. De voorbije jaren maakte Laure onder andere deel uit van het orkest van de musicals “Dans der Vampieren”, “Oliver”, “Spamalot”, “De Blauwe vogel”, “Beauty and the beast”, “Tom Sawyer”, “The Wizard of Oz”, “Evita”, “Oliver” (De Toverlantaarn), “Jekyll & Hyde”… Tevens was ze Musical Director bij ondere andere “Annie” (Musicalia), “Time-out” (Musicalia), “Sunset Boulevard” (Festival Bruxellons), “My Fair Lady” (Festival Bruxellons), “40-45” (Studio 100), “Daens” (Studio 100)…Op twaalfjarige leeftijd begon Laure te zingen in het koor Scaldis Cantat en volgde ze een musicalopleiding bij Studio 100. Later volgde ze zanglessen aan de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem bij Ian Degen. In 2009 zette ze haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Lena Lootens, waar ze in 2014 haar masterdiploma behaalde. Ze volgde verscheidene masterclasses bij Ubaldo Fabri, Gabrielle Philiponet, Benoît de Leersnyder en Daniel Ottevaere. Ze stond op de planken in tal van musicals zoals “Pinokkio”, “Kuifje en de Zonnetempel”, “Suske en Wiske: de spokenjagers”, “Raisonnez”, “Het Geslacht Borgia”… Samen met de pianiste Goedele Taveirne en klarinettiste Sabine Schmitz vormt ze het Trio Innocence en verzorgde zo tal van concerten in België en Nederland. In 2016 kroop ze in de rol van Marzellina in de sprookjesopera Fidelio van Walpurgis en ging ze verder op tournée met “Het Geslacht Borgia” van NUNC. In 2017 vertolkte Laure de sopraansolo uit de “Carmina Burana” van Carl Orff met het Vlaams-Brabants Symfonie Orkest en Roosendaals Gemengd Koor.

David Bracke

Musicalia leiding (volwassenen)

David Bracke behaalde zijn masterdiploma met grootste onderscheiding voor piano en kamermuziek en maakte tijdens zijn studies samen met Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Jef Hoogmartens de cabaretvoorstelling Ge4endeeld. Hij speelde keyboard in een heel aantal musicals, begeleidde verschillende promotieclips waaronder ‘Zij gelooft in mij’ met Martijn Fischer in ‘Reyers laat’, ‘Ik geef toe’ met Mark Tijsmans, ‘Liefde is niet na te maken’ met Lucas Van Den Eynde en Barbara Dex en ‘Laag over Laag’ met Joke van Robbroeck tijdens de radioshow ‘De Madammen’. Hij speelde keyboard in ‘De Comeback Tour’ en de ‘Soul Classics in Symphony tour’ van Helmut Lotti en begeleidde Il Divo in de ‘Timeless Tour’ (Ziggo Dome en Vorst Nationaal). Momenteel is hij verbonden aan het Muda te Evergem als begeleider.

Siebe Doggen

Muzikale leiding

Siebe begon zijn opleiding aan het KSO Lemmensinstituut te Leuven en maakte vervolgens een vloeiende overgang naar de hogere opleiding piano aan het LUCA Lemmensinstituut. Hier behaalde hij een bachelors- en master diploma in klassiek piano. Hij werkt als pianoleerkracht op verschillende scholen en als pianobegeleider op de hoofdstedelijke kunstacademie Brussel. Naast zijn passie voor piano heeft hij ervaring in het dirigeren van diverse groepen. Daarnaast maakt hij deel uit van klassieke samenspelgroepen, maar is ook actief bezig als toetsenist van een pop/rock coverband Maf! waarvoor hij ook de arrangementen uitschrijft. In 2022 maakte hij zijn debuut als musicalpianist in de productie 'Charlie and the Chocolate Factory' van Deep Bridge, waardoor hij ook inviel bij 'Mamma Mia' en 'Legally Blonde'. Siebe is niet alleen een talentvolle pianist, maar ook een gepassioneerd docent die zijn leerlingen inspireert en motiveert om hun eigen muzikale grenzen te verleggen. Met zijn oor voor detail en zijn vermogen om de nuances van elk stuk naar boven te brengen, weet hij zowel klassieke als hedendaagse lichte muziek tot leven te brengen.

Charles Vanden Broucke

Muzikale leiding (tieners)

Charles Vanden Broucke studeerde piano en orkestdirectie aan de conservatoria van Gent en Brussel. Hij werkte als Musical Director en pianist in musicals als Mamma Mia, The Sound of Music, The Wizard of Oz, School of Rock, Scrooge, Titanic, Cinderella, Jekyll & Hyde, ...
Hij werd al ingeschakeld bij afstudeerprojecten en masterclasses aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en de Fontys Hogeschool Tilburg en was enkele jaren werkzaam als begeleider aan de musicalafdeling van het MUDA Kunsthumaniora Gent.
Sinds 2020 is hij meerdere avonden per week te horen als MD en pianist bij dé hitmusical TINA, de Tina Turner Musical van Stage Entertainment Nederland.
Later dit jaar is hij muzikaal leider bij Kamp Delta, Charlie and the Chocolate Factory en Priscilla Queen of the Desert.