Docenten

Geoffrey Debondt

Vocal coach (lagere school en tieners)

Geoffrey studeerde af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel met als keuzevak spel in de klas van Paula Bangels. Hij genoot tevens een vooropleiding bijzondere muzikale vorming aan de kunsthumaniora van Brussel waaraan hij intussen zelf als regisseur en docent zang aan de woordafdeling verbonden is. Sinds dit schooljaar is hij ook docent zang aan de Young Artist Academy van dansstudio Ijvi Hagelstein (Studio 100).
Op school was hij te zien als Isaac in “The Hired Man” van David Verbeeck en als Mercutio in een bewerking van “Romeo & Julia” door Jeroen Maes met muziek van Adèle. Verder vertolkte Geoffrey er de rol van Aaron Schultz in de musical “Legally Blonde” en in een samenwerking met Walpurgis speelde hij de rol van Albert in “Smash him & Bash him”.
Geoffrey liep vervolgens stage bij Musical van Vlaanderen in het ensemble van Stany Crets’ “Assepoester, Het tamelijk ware verhaal” en bij Loge 10 Theaterproducties waar hij de rol van Pietro vertolkte in de muzikale komedie “Ons kent ons”. Kort daarna werd hij aangenomen bij Historalia/Luc Stevens Producties als understudy voor de rol van graaf Von Fersen en Balthazar de Merode in de historische spektakelmusical “Marie Antoinette”.
Verder was hij te zien als ensemble/swing, understudy d’Oncre en tweede understudy Tickens in Disney’s “Beauty & The Beast” en als Cockney in de Franstalige versie van
“My Fair Lady” bij Bruxellons! Na enkele eerdere gastrollen op televisie maakte ook het grote publiek in de zomer van 2018 kennis met Geoffrey als Steve in de VTM Familie Webisodes “Tour de Zjef” en herkent de jeugd hem intussen als Jens in “De Vijver”. Zijn stem was te bewonderen in de Vlaamse versie van “Toy Story 4” en hij danste mee in de eerste Vlaamse musicalfilm “Brabançonne”.
Hij is voornamelijk actief als freelance regisseur voor grote bedrijven als Studio 100 NV/Plopsa, Eyeworks, Woestijnvis, ... en creëerde samen met zijn jaargenoten het muziektheater “Muurvast”. Geoffrey regisseerde reeds tal van (amateur)musicals en concerten in binnen- en buitenland. Zo was hij ook kindercoach voor de feel-goodreeks “Zie mij graag” op Eén en zijn regiedebuut “Het mooie dagenboek van Mary Boduin, tekstschrijfster van Anne Christie” toert momenteel nog steeds door de Vlaamse theaters. Geoffrey is ook nog zanger bij de bekende Nederlandse a capella groep “The Jukebox Boys” en leidt de backing vocals voor niemand minder dan Helmut Lotti waarmee hij de afgelopen seizoenen zowat heel Europa rondtourde en zelfs in Zuid-Afrika optrad. Hij was ook reeds backing vocal voor K3, Willy Sommers, Christophe & Lindsay De Bolle, “The Voice van Vlaanderen Senior”, Semino Rossi (AT), Edsilia Rombley (NL) en Celien & Margriet Hermans.

Jozefien Grossen

Regisseur (lagere school en tieners)

Jozefien studeerde Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut in Leuven.
Daarna ging ze naar Brussel om er Musical te studeren aan het Koninklijk Conservatorium.
Daar was ze te zien in ‘The Wild Party’ als Queenie, in 'Zie Mij’ als Brigitte en in ‘Catch me if you can’ als ensemble.
Later maakte ze deel uit van het ensemble in de musicals ’40-45 spektakel musical’ en ‘Daens’ van Studio 100.
Momenteel is ze te zien in het Ketnet-programma ‘Gamekeepers’, daar speelt ze Pepper Camerlynck. Ze was ook al te te zien in ‘Het Koninklijk Feest’ als prinses en in ‘Het verboden Circus’ als vrouw met de baard beiden van de Proefkonijnen.
Ze sprak de stem in van Louisa in de Disneyfilm ‘Encanto’, en de stem van Jeanne d’Arc in ‘Night at the museum’. Ook verleende ze al haar stem aan personages uit ‘Disenchanted’, ‘The Little Mermaid’, ‘Find me in Paris’, ‘Apollo’s Grote Verhalen’, ‘Alien 3’ en vele anderen. Je kon Jozefien al zien in reclames voor Spotify, Delhaize en BioVlam.

Jolijn Antonissen

Regisseur (volwassenen)

Jolijn studeerde af als meester in dramatische kunsten aan het conservatorium van Brussel en ging daarna aan de slag als Lea in de Nederlandstalige première van ‘Beautiful Thing; bij o.a. Ensemble Leporello en De Zwarte Komedie en recent nog als Desdemona in Othello bij Theater De Toekomst. Ze speelt vaak voor kinderen met gezelschappen als Uitgezonderd! Theaterproducties, Kollektief D&A en Tweelicht & Zoon en zingt met Scala & Kolacny Brothers in binnen- en buitenland. Op televisie had ze gastrollen in o.m. Galaxy Park en De Kotmadam en spreekt ze ook vaak stemmen in. Ze maakt deel uit van het cabaretcollectief Les Quatre au Quai dat eigen voorstellingen maakt rond Franse chansons en met haar eigen gezelschap Weerwolf creëert ze voorstellingen op basis van kinderboeken. Wat musical betreft was Jolijn te zien in Meiskes & Jongens, Evita, Jekyll & Hyde, Sunset Boulevard, The Sound of Music, Cabaret (tournee in Wallonië, Frankrijk en Zwitserland), Blood Brothers, My Fair Lady en als Raksha in Le Livre de la Jungle in het Théâtre Royal du Parc in Brussel. Momenteel studeert ze naast haar professionele bezigheden theaterwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen en is ze als docent en regisseur verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Arne Schögler

Choreograaf (lagere school)

Arne kreeg de dansmicrobe te pakken bij Danscenter Clapaja in Sint-Niklaas, waar hij nog steeds regelmatig danslessen volgt. Hij studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen waar hij ook danservaring opdeed bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in ‘Onegin’ en ‘Sleeping Beauty’ als lid van het Corps de Ballet. Daarna haalde hij zijn Bachelor in de Hedendaagse Dans en Choreografie op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij ook zijn Specifieke Lerarenopleiding Dans afwerkte.

Arne gaf voor een korte periode les, Hedendaagse Dans en Improvisatie, aan de oudste leerlingen van het MuDa in Gent. Hij doceert Jazzdans en Klassiek Ballet aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Harelbeke en geeft Musical- en Jazzlessen bij Ballet Attitude in Kruishoutem. Verder wordt hij regelmatig gevraagd als gastdocent bij verschillende dansscholen en op verschillende dansstages. Naast lesgeven houdt Arne zich voornamelijk bezig met zijn eigen musicalvereniging Karthago, waar hij de regie, choreografie en vertaling van de musicalproducties voor zijn rekening neemt. Zo had hij de touwtjes in handen van het musicalconcert ‘Lift in concert’ en de musicals ‘Next To Normal’ en ‘Spring Awakening’. In april 2018 ging zijn bewerking van ‘In The Heights’ in première in Oosterzele. Ook het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas deed beroep op Arne’s vertaalkunsten voor hun productie ‘Curtains’. Bij Musicalia geeft Arne dansles aan de Kids en de Kids Gevorderden.

Anne Vanderelst

Choreograaf (tieners)

Anne Vanderelst heeft musical gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Daarna verhuisde ze naar Engeland voor haar master musical theatre te behalen aan de Guildford School of Acting. Anne vertolkte al rollen zoals Roodkapje in ``Into the Woods`` (Tweetalige productie Frans en Engels), Katie in ``The Bed`` en Ensemble in ``Vergeet Barbara``. In 2022 zette ze haar zelfgeschreven stuk ``SETLIST`` op de planken in Londen en werd er vijf sterren recensies voor toegediend. Momenteel speelt Anne in de kindermusical ``Lotta en de Slodderkip``, maar ze is ook actief buiten de theaterwereld. Zo sprak ze al reclame spotjes in voor onder meer Vinted en kan je haar vocals op Spotify beluisteren voor de band First Principle. Je kan haar ook op televisie aan het werk zien in de Britse serie ``Professor T`` en in de opkomende AppleTV+ reeks ``Masters of the Air``.

Laure Ven

Choreograaf (volwassenen)

Laure Ven haar passie voor het vak ontstond reeds op vroege leeftijd. Op haar 4 jaar startte ze al met ballet lessen bij dansstudio Arabesque te Deurne. Door de jaren heen heeft ze er onder meer les gehad van Frank De Peuter en Hilde Weber. Ze volgde er ook gedurende enkele jaren musicallessen olv. Anne Mie Gils. Na haar middelbare studies trok Laure naar de Kunsthumaniora van Antwerpen om er de vooropleiding Musical te volgen. Hier kreeg ze zangles van Pascal de Turck. In September 2016 startte Laure haar Professionele Bachelor opleiding Musical aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hier krijgt ze dagelijks les van gevestigde artiesten zoals Lulu Aertgeerts, Peter De Smet, Peter Kongs, Adam Solya, Inge Minten, Karel Deruwe en vele anderen. In september 2018 was Laure te zien in de herneming van Blood Brothers (InTeam). In de openbare schoolproductie Catch Me If You Can (regie: Bruno Van Heystraeten) die in december 2018 te zien was, maakte ze deel uit van het ensemble. In Maart 2019 speelde ze op school de rol van Camille in de gloednieuwe voorstelling “Zie Mij” (regie: Veerle Baetens en Cathy Vanderstappen). In Juni 2019 was ze in The Wild Party (regie: Sebastien De Smet) te zien als Madeleine True. In najaar 2019 liep ze stage in de Theatertour van Assepoester (Deep Bridge), The Christmas Show (Deep Bridge).
In 2020 was ze weer te zien als Backing Vocal in de speciale online Christmas Show van Deep Bridge . Ze begon eveneens aan de Verkorte educatieve bachelor Musical die ze in Juni 2021 afrondde.

Siebe Doggen

Muzikaal leider (kids & tieners)

Siebe begon zijn opleiding aan het KSO Lemmensinstituut te Leuven en maakte vervolgens een vloeiende overgang naar de hogere opleiding piano aan het LUCA Lemmensinstituut. Hier behaalde hij een bachelors- en master diploma in klassiek piano. Hij werkt als pianoleerkracht op verschillende scholen en als pianobegeleider op de hoofdstedelijke kunstacademie Brussel. Naast zijn passie voor piano heeft hij ervaring in het dirigeren van diverse groepen. Daarnaast maakt hij deel uit van klassieke samenspelgroepen, maar is ook actief bezig als toetsenist van een pop/rock coverband Maf! waarvoor hij ook de arrangementen uitschrijft. In 2022 maakte hij zijn debuut als musicalpianist in de productie 'Charlie and the Chocolate Factory' van Deep Bridge, waardoor hij ook inviel bij 'Mamma Mia' en 'Legally Blonde'. Siebe is niet alleen een talentvolle pianist, maar ook een gepassioneerd docent die zijn leerlingen inspireert en motiveert om hun eigen muzikale grenzen te verleggen. Met zijn oor voor detail en zijn vermogen om de nuances van elk stuk naar boven te brengen, weet hij zowel klassieke als hedendaagse lichte muziek tot leven te brengen.

Ellen Dilles

Vocal coach (volwassenen)

Ellen studeerde in 2020 af aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel met een bachelor Musical op zak. Ondertussen heeft ze ook haar Educatieve Bachelor en Master Musical behaald.
Ellen was al te zien in verschillende musicalproducties: Marie Antoinette (Historalia), ’40-’45 (Studio 100), Daens 2.0 (Studio 100), My Fair Lady (Bruxellons), Charlie and The Chocolate Factory (Deep Bridge) en is ze ook achter de scène druk bezig als assistent choreografe en kinderregisseur.
Daarnaast spreekt ze ook tv-series en films in voor o.a. Ketnet, Disney en Nickelodeon (Find Me In Paris, Chip ’n Dale, Transformers, Zootropolis+).

In maart 2023 schreef en speelde ze haar eigen voorstelling ‘Dit Is Alles’ gebaseerd op het gelijknamige boek van Aidan Chambers.

Ellen is sinds 2021 ook actief als leerkracht dans en zang op Kunsthumaniora Brussel in de musicalafdeling.

Liesl Corremans

Docent instapklassen

Liesl Corremans studeerde in 2023 af als Musicalactrice aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze stond in haar stagejaar in producties als Mamma Mia & Rent (Deep Bridge), Paniek in de speelgoedfabriek (Spiekpietjes) en Pocahontas (Backstage producties).
Zo deed ze veel dans, zang en spel ervaring op die ze maar al te graag doorgeeft aan haar leerlingen. In haar jarenlange danservaring en opleiding werd ze vaardig in tapdans, jazzdance, modern, klassiek ballet, streetdance, showdance, en een basis latin en ballroom. Al ligt haar allergrootste passie bij Tapdans.
Dit jaar zal ze daarbovenop de Master Musical proberen behalen, om zich naast het acteren ook toe te spitsen op creëren, schrijven en regisseren.
Liesl geeft reeds 10 jaar dansles en behaalde in 2017 reeds het diploma van leerkracht lichamelijke opvoeding en personal training.
Bij Musicalia zal Liesl lesgeven aan de instapklassen.

Kirsten De Smet

Choreograaf (Zomerkamp)

Kirsten studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en behaalde haar bachelordiploma en het diploma van de specifieke lerarenopleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Ze kreeg les van binnen- en buitenlandse docenten zoals: Dansers Eastman (compagnie Sidi larbi Cherkaoui), Damien Jalet, Helder Seabra, Michèl Swennen, Filip van Huffel, Natalie Gordon, Stefan Baier, Cruz De Mata, Agostina D' Alessandro, Chris de Feyter, Julie Anne Stanzak (Tanztheater Wuppertal of Pina Bausch), Sherley Essenboom (Jiri Kylian) , Douglas Becker (Forsythe), Geneviève van Quaquebeke (Koninklijk Ballet van Vlaanderen).
Ze danste in choreografieën van o.a.: Sidi Larbi Cherkaoui, Min Hee Bervoets, Laurent Flament, Isabelle Beernaert, Geneviève Van Quaquebeke,...
Als gastdocent was zij reeds werkzaam in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, De Kunsthumaniora Antwerpen, International Ballet School of Brussels en Jeugd & Dans.
Zo geeft ze al jaren les in klassieke en hedendaagse dans aan amateurdansers, pre-professionele en professionele dansers.
Kirsten richtte samen met Sarah Van Dessel in 2020 Studio Dansemble op en worden zo tevens de nieuwe danspartner van Studio 100. Deze veelzijdige dansstudio kent een recreatief en semi - professioneel luik. Uit deze selectiegroepen worden onderandere dansers gekozen voor het ``Samsonballet `` Naast de artistieke en zakelijke leiding is Kirsten ook verantwoordelijk voor de klassieke opleiding binnen de semi -professionele Young Artist opleiding DANS en fungeert ze als repetent van het Studio 100 repertoire.

Productie

Geoffrey Debondt

Opleidingshoofd

Geoffrey studeerde af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel met als keuzevak spel in de klas van Paula Bangels. Hij genoot tevens een vooropleiding bijzondere muzikale vorming aan de kunsthumaniora van Brussel waaraan hij intussen zelf als regisseur en docent zang aan de woordafdeling verbonden is. Sinds dit schooljaar is hij ook docent zang aan de Young Artist Academy van dansstudio Ijvi Hagelstein (Studio 100).
Op school was hij te zien als Isaac in “The Hired Man” van David Verbeeck en als Mercutio in een bewerking van “Romeo & Julia” door Jeroen Maes met muziek van Adèle. Verder vertolkte Geoffrey er de rol van Aaron Schultz in de musical “Legally Blonde” en in een samenwerking met Walpurgis speelde hij de rol van Albert in “Smash him & Bash him”.
Geoffrey liep vervolgens stage bij Musical van Vlaanderen in het ensemble van Stany Crets’ “Assepoester, Het tamelijk ware verhaal” en bij Loge 10 Theaterproducties waar hij de rol van Pietro vertolkte in de muzikale komedie “Ons kent ons”. Kort daarna werd hij aangenomen bij Historalia/Luc Stevens Producties als understudy voor de rol van graaf Von Fersen en Balthazar de Merode in de historische spektakelmusical “Marie Antoinette”.
Verder was hij te zien als ensemble/swing, understudy d’Oncre en tweede understudy Tickens in Disney’s “Beauty & The Beast” en als Cockney in de Franstalige versie van
“My Fair Lady” bij Bruxellons! Na enkele eerdere gastrollen op televisie maakte ook het grote publiek in de zomer van 2018 kennis met Geoffrey als Steve in de VTM Familie Webisodes “Tour de Zjef” en herkent de jeugd hem intussen als Jens in “De Vijver”. Zijn stem was te bewonderen in de Vlaamse versie van “Toy Story 4” en hij danste mee in de eerste Vlaamse musicalfilm “Brabançonne”.
Hij is voornamelijk actief als freelance regisseur voor grote bedrijven als Studio 100 NV/Plopsa, Eyeworks, Woestijnvis, ... en creëerde samen met zijn jaargenoten het muziektheater “Muurvast”. Geoffrey regisseerde reeds tal van (amateur)musicals en concerten in binnen- en buitenland. Zo was hij ook kindercoach voor de feel-goodreeks “Zie mij graag” op Eén en zijn regiedebuut “Het mooie dagenboek van Mary Boduin, tekstschrijfster van Anne Christie” toert momenteel nog steeds door de Vlaamse theaters. Geoffrey is ook nog zanger bij de bekende Nederlandse a capella groep “The Jukebox Boys” en leidt de backing vocals voor niemand minder dan Helmut Lotti waarmee hij de afgelopen seizoenen zowat heel Europa rondtourde en zelfs in Zuid-Afrika optrad. Hij was ook reeds backing vocal voor K3, Willy Sommers, Christophe & Lindsay De Bolle, “The Voice van Vlaanderen Senior”, Semino Rossi (AT), Edsilia Rombley (NL) en Celien & Margriet Hermans.

Joren Houtevels

Assistent-opleidingshoofd

Joren studeerde af aan de lerarenopleiding lager onderwijs van UCLeuvenLimburg, doorheen de dag staat hij in zijn klas. Na de schooluren is hij zelf lid van Musicalia binnen de volwassen groep. Daarnaast leidt hij ook producties in goede banen zoals ‘het grote parkgeheim - Adventure Valley Durbuy’, een parkshow die hij tevens ook schreef. Als auteur van het kinderboek Raffa kwam hij de artistieke wereld binnen, een boek dat enorm succesvol aan het worden is in binnen- en buitenland. Joren vond zijn passie zeer snel binnen Musicalia, daarom neemt hij de rol van assistent-opleidingshoofd op hem!

Anne-Sophie Schoonjans

Productie-verantwoordelijke

Anne-Sophie studeerde geschiedenis en kunstwetenschappen aan de universiteit van Gent toen ze in 2017 de overstap maakte naar de lerarenopleiding van Odisee. In 2020 behaalde ze haar diploma als leerkracht secundair onderwijs, geschiedenis en kunstvakken. Anne-Sophie was één van de eerste leerlingen die een opleiding bij Musicalia genoot. Haar passie voor acteren, muziek en dans heeft ervoor gezorgd dat ze bij Musicalia een rol vertolkte bij verschillende projecten: ‘Annie’, ‘Ganesha’, ‘Domino’, ‘Pinokkio’ en ‘Spring Awakening’. Vorig jaar maakte ze samen met 3 andere dames de voorstelling ‘Onvrouw’. Muziektheater geregisseerd door Birte Adriaensen en met de muziek van Els de schepper. In totaal was Anne-Sophie 10 jaar lang lid van de vereniging. Nu zorgt zij ervoor dat de productie in goede banen lopen.